29 Mart 2010 Pazartesi

Rusyada Müslümanlara saldırı

MOSKOVA (A.A) - Rusya'nın başkenti Moskova'daki terörist saldırıların 2 intihar eylemcisi tarafından yapıldığı, ardından içinde bomba bulunan patlamamış bir kemerin bulunduğu açıklamasının yapılması, metrolarda başörtülü kadınlara çeşitli tepkiler gösterilmesine yol açtı.


Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, Rusya'nın saygın haber radyolarından Eko Moskova'ya yaptığı açıklamada, Avtozavudskaya metro istasyonunda başı örtülü 2 Müslüman kadın gören bir erkeğin kadınlara saldırdığını ve trenin kapıları açıldığında 2 kadını iterek dışarı attığını duyurdu.

Görgü tanığı olay sırasında çevrede polis bulunmadığını ve trenden kimsenin saldırgana müdahale etmediğini söyledi.

Bu arada Kuzey Müslümanları Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, terörist eylemlerini düzenleyenlerin "eşkıya" olduğu belirtilerek, "Bu olayı yapanların İslam'la ilişkilendirilmemesini istiyoruz. Müslümanlar, asla masum insanları katletmez" ifadesi kullanıldı.

Merkezin Moskova temsilcisi Şafikbey Pşihaçev de yaptığı açıklamada, bu tür eylemi organize edenlerin İslami sloganlar kullandığını ancak bunların İslam ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, "Bunlar kesinlikle İslam ile ilişkilendirilmemeli" dedi.

INTERPOL'DAN RUSYA'YA YARDIM TEKLİFİ

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı INTERPOL, Moskova metrosunda bugün düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili olarak Rusya'ya yardım teklif etti.

INTERPOL, Rusya'ya yaptığı öneride, saldırıyı düzenleyenlerin bulunması için elinden gelen bütün desteği vereceğini ve imkanlarını seferber edeceğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle