25 Mart 2010 Perşembe

Bursaspor'a 43 bin kişilik stad

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena projesi hakkında, stadın 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapabilmesi adına kapasiteyi 43 bin kişiye çıkaracaklarını ve stadyumu İzmir yolunda bulunan Veledrom'da inşa edeceklerinin müjdesini verdi.

Timsah Arena, Yeşil-beyazlı takımın şampiyonluğa oynaması ve 2016 Avrupa Şampiyonası maçlarına ev sahipliği yapabilmesi için İzmir yolu kenarında yeni bir alanda yapılacak. 102 dönümlük alanda inşa edilecek yeni stad sayesinde kente yeni bir rekreasyon ve Kültürpark kazandırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena konusunda Veledrom'ı seçtiklerini 102 dönümlük alanda inşa edilecek 43 bin kişilik Timsah Arena'nın 2016 Avrupa Şampiyonası maçlarına da ev sahipliği yapacağını belirterek, "Hedefimiz ihaleye çıkıp gece gündüz çalışarak bir an evvel kaliteli stadı Bursa'ya kazandırmak. Avrupa Şampiyanası Türkiye'de yapılırsa bu stadyumda 7 tane maç oynanacak. Fedarasyondan da önemli katkı alacağız" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise ortak akıl ve mutabakatla Timsah Arena için nihai noktaya gelindiğini, Veledrom'un Bursa'nın bugünü ve geleceği için çok isabetli olduğunu söyledi. Kültürpark yanındaki stadın 62 dönüm alanda yapılmasının düşünüldüğü, Acemler'deki alanın 102 dönümde 43 bin seyirci kapasiteli olacağı, metro istasyonuna da 350-400 metre yürüme mesafesinde bulunduğu öğrenildi.

Veledrom çevresinde ulaşım rahatlatılacak civar mahallelere otoparklar yapılacak. Yeni stadın yeri konusundaki son karar Ankara'da yapılan toplantıların ardından Veledrom olarak verildi. Doburca sosyal tesislerinde Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Bursasporlu yöneticiler Haluk Özkıyıcı ve Mustafa Yedikardeş'in katıldığı toplantıda detaylı açıklama yapıldı. Toplantıda Timsah Arena'nın mimarı Hasan Sözüneri kısa bir sunum yaptı. Veledrom'da kapasitenin 8 bin kişi artırıldığını, UEFA standartlarına ve kentsel dokuya uygun hale getirileceğini anlatan Sözüneri, yoldan gözükmesi için timsahın kafasının aşağıya çevrildiğini söyledi. Sözüneri, kentten kopmayan, yürüme mesafesinde, yoldan da algılanan, civardaki kentsel dokuyu rahatsız etmeyen timsah arenayı kesin karar verildiğinde mevcut çalışmaları revize ederek Veledrom'a uygun hale getireceklerini bildirdi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIP BİR AN ÖNCE YAPACAĞIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise 43 bin kişilik Avrupa Şampiyonası'na uygun stadın Kültürpark civarında mümkün olmayacağını ifade ederek, "Eğer eski yerinde yapsaydık büyük sıkıntılar oluşacaktı. Stadyum inşaatının başlayıp devam etmesi konusunda sıkıntılar yaşayacaktık. Yeni arayış çalışmalarına girdik. Veledrom'u ele aldığımızda baktığımız zaman çok farklı bir bölge değil. Stad Çekirge'nin doğusundayken kuzeyde yeni bir bölgeye yapılıyor. Çevresi tamamen yeşil alan, yol üstünde de metro istasyonu var. Çevrede otel inşaatları var. Diğer semtlere otopark ve yol düzenlemeleriyle buranın uygun olabileceğini düşündük. Yaptığımız takdirde diğer sıkıntılar yaşanmayacaktı. Çalışmaları başlattık. Bu çalışmayı bitirdiğimiz taktirde büyük bir park alanı içinde, yeni bir tesis kazanmış olacağız. Bursa'ya ikinci stad kazandırılmış oluyor. Projesi bittiği gün inşaatının başlayacağı, gece gündüz çalışılacağı, Bursaspor'u ve bizi strese sokmayacağı bir alternatif peşinde koşturduk.

Çalışmalarımız bu şekilde sonuçlanmış olacak. Arsa elde etme çalışmaları, birkaç küçük pürüz dışında hallolacak. Bu konuyu açtığımızda valimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri bunun uygun olduğunu, çoğunun bizi kırmak istemediği için ortaya bir şey atmadığını, Kültürpark'a girilmesi gibi konulardan dolayı, endişeleri olduğunu söylediler. Herkesin sıcak baktığını görünce burada kararımızı kesinleştimiş gibi olduk. Sadece 10 tane basamak artışı olacak. 5 metre stadın yüksekliği artıyor. Önemli farkı yok. Hedefimiz bir an önce ihaleye çıkması. Gece gündüz çalışmaların sürüp, bir an evvel, en güzel, en kaliteli malzemeden yapılmış, uluslararası organizasyonların yapılacağı stadın Bursa'ya kavuşturulmuş olması" dedi.

"FEDARASYONDAN KATKI ALACAĞIZ"

Federasyonun 2016 projesinin büyük oranda geçerli olacağını, Timsah Arena'nın bu ölçülerde yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, "Eğer Avrupa Şampiyonası Türkiye'de gerçekleşirse federasyondan da önemli katkı alacağız, Diğer kurumlardan, kent dinamiklerinden alacağımız destekler, ticari mekanların değerlendirilmesi gibi, locaların değerlendirilmesi mümkün. Bu imkanlarla stadı biran evvel tamamlayacağız. Eski stad 18 bin kapasiteli idi. 43 bine çıkınca bölgede otopark, seyircilerin maç sonrası dağılmasında sıkıntılar olabileceği düşüncesiyle, yeni otoparklar, Hürriyet, Beşevler, Dikkaldırım'da yaya mesafesinde telafi edici imkanları seferber edeceğiz. Fenerbahçe stadı aynı yerde 24 binden 55 bin seyirci kapasitesine çıkarıldı. Ama şehir içinde dar sokaklardan ulaşılan pek de güvenli olmayan bir stad olduğu için Avrupa Şampiyonası'nda aday yerlerden birisi değil. Organizasyon listesinde ismi yok. Biz de merkezde olmasını istiyorduk. Ancak şartlar bunu gerektirdi. Bütün otoriteler stadın başka yerde yapılmasının daha uygun olduğunu açıkladılar" diye konuştu.

"ORTAK AKILLA BURSA'NIN GELECEĞİ İÇİN GÜZEL BİR ÇÖZÜM BULUNDU"

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, bugün tarihi bir karar alındığını kaydederek, "Ortak akılla, mutabakatla Bursa Atatürk Stadıyla ilgili nihai noktaya gelindi. Veledrom Bursa'nın hem bugünü, hem geleceği için çok isabetli, çok doğru bir seçim. Aldığımız karar tarihi önem taşıyor. Veledromun valiliğe uzaklığı 4,5 kilometre. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 64 dönüm yer var. 38 dönümlük bir yerin de bize intikaliyle 103 dönüm oluyor. Mevcut yere göre; daha geniş, sorunsuz, büyük bir kompleksi içine alması hasabiyle, ulaşım ve güvenlik hizmetleri itibariyle, her türlü mutlak hakimiyetin sağlanabileceği bir alan alocak. 2016 Avrupa Kupası maçlarının Türkiye'de oynanması gündeme geldiğinde bu manada Bursa o şehirlerden bir tanesi olacak. 7 müsabakanın Bursa'da oynanması gündemde. Bu yapacağımız stadın ne kadar doğru ve isabetli olduğu daha iyi anlaşılacak. Yeni tercihle eski stad devam edecek. Dünya ölçklerinde Bursa'yı simgeleyen yeni stadı kazanmakla çok akıllıca bir hareket yapmış olunuyor. Büyükşehir Belediyesi Bursa'nın şanına yakışır şekilde bu stadın inşaatını gerçekleştirecektir. Her türlü desteği vermenin sorumluluğu ve kıvancı içindeyiz. allah mahçup etmesin" diye konuştu.

Şu anda 64 dönümlük arazinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tapulu malı olduğu, 38 dönümlük arazinin de 1981 yılı öncesinde Spor Akademisi yapılmak üzere kamulaştırılarak parasının ödendiği ancak davalık olduğu öğrenildi. Devam eden davanın da sonuçlanmasıyla pürüzler tamamen ortadan kaldırılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle