9 Mart 2010 Salı

Beşiktaştan rekor

Turkcell Süper Lig'de bu sezon 23 maçta sadece 31 gol atan, ancak yediği gol sayısını da 15'te tutan Beşiktaş, bu istatistiğiyle Avrupa'da ikinci sırada yer aldı.

Geride kalan 23 maç sonunda 6 golü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 31 gol atan Beşiktaş, az atıp çok kazananlar listesinde Fransa ekibi Auxerre'in ardından ikinci sırada.

Turkcell Süper Lig'de haftayı hükmen galibiyetle 3 puan alarak tamamlayan Beşiktaş, bu sezon adeta kıtlıktan ekmek çıkarıyor. Sezonun 7. haftasında olduğu gibi 24. haftayı da hükmen Ankaraspor galibiyetleriyle geçiren siyah-beyazlılar, havadan gelen bu 6 golün dışında rakip fileleri toplamda 25 kez havalandırdı.

23 haftada 13 kez 3 puanı bir arada gören Kartallar, kazandığı galibiyetlerin 4'ünde (Antalyaspor, Trabzonspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği) rakiplerine 2 ve üstü fark yapmayı başardı. Bu arada siyah-beyazlılar'ın geride kalan 23 haftada elde ettiği 13 galibiyetten 7'sini tek farklı sonuçlarla alması da dikkat çekiciydi.

BEŞİKTAŞ'I ASTON VILLA VE PALERMO İZLİYOR

Gol yollarında bu sezon ekonomik takılan Beşiktaş, 31 golle 45 puan topladı. Bu rakamlarıyla Kartal, Avrupa'nın önde gelen ligleri dikkate alındığında ilginç bir istatistiği elinde bulunduruyor.

Avrupa'nın 5 önemli liginde 45-48 puan civarına ulaşan takımlara göz attığımızda, şöyle bir durum karşımıza çıkıyor. Beşiktaş, Avrupa'nın 5 önemli lig kıyaslamasına göre Auxerre'in ardından 48 ve civarı puana en az golle ulaşan ikinci takım hüviyetinde. Tabloya bakıldığında aynı şekilde İngiltere'de Aston Villa ve İtalya'da Palermo da az gol atıp çok kazananlar durumunda.

KAYNAK: HT Spor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle