27 Mart 2010 Cumartesi

Beşiktaş Eskişehir'i zorda olsa yendi!

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda 2-0 geriye düşmesine rağmen Eskişehirspor'u 3-2 mağlup etmeyi başararak, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Beşiktaş, İnönü Stadı'nda ağırladığı Eskişehirspor karşısında 2-0 geriye düştüğü mücadelede müthiş bir dönüş yaparak büyük bir galibiyete imza attı.

İLK YARI

Bursaspor'un kaybettiği haftada Beşiktaş kazanarak zirveyle arasındaki puan farkını kapatmlak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. Eskişehirspor ise sessiz sedasız üst sıraları zorlamaya başlamıştı. Konuk ekip de ilk 4'e girerek Avrupa'da boy göstermenin hesaplarını yapıyordu.

Beşiktaş açısından karşılaşmanın kolay geçmeyeceği gerçeği mücadelenin 22. dakikasında Eskişehir'in 2-0 öne geçmesiyle kendini gösterdi. Kısa süreli şok yaşayan siyah-beyazlılar, bu dakikalaradan sonra rakip kaleye tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı.

Beşiktaş'ın art arda gelen ataklarında daha fazla dayanamayan kırmızı-siyahlılar savunmada Nihat'ı iyi markaja alamayınca tecrübeli futbolcu fırsatı iyi değerlendirdi ve farkı bire indirdi.

Skoru 2-1'e getirdikten sonra Fink ve Ernst gibi iki güçlü ve yetenekli ismiyle forvetlerini destekleyen Beşiktaş rakip kalede büyük tehlikeler yaratsa da savunmayı bir türlü geçemeyince soyunma odasına yenik gitti.

İKİNCİ YARI

Bu devreye iki takım da gol için çıktı. Eskişehir ve Beşiktaş atakları karşılaşmanın heyecan dozunu iyice artırdı.

Pozisyonlarda daha becerikli olan Kartal, yakaladığı bir fırsatı iyi değerlendirerek Bobo'yla beraberliği yakaladı.

Denizli'nin talimatıyla topluca hücuma giden Beşiktaşlı futbolcular Eskişehir kalesinde beraberliği yakaladıktan sonra da istekli ve arzulu oyunun sürdürdü. 58'de oyuna giren Holosko, 73'te kaleci İvesa'yı avlayarak takımını öne geçirdi ve Kartal müthiş bir dönüş yaptı.

Takım öne geçen Denizli, futbolcularına daha kontrollü oynamaları için talimat verdi ve karşılaşmanın bitimine kadar üstün olan Kartal, bu galibiyetle şampiyonluk yolunda büyük bir engeli geride bıraktı.

FERRARİ SAKATLANDI

Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu Matteo Ferrari korkuttu.

İtalyan oyuncu, arka adalesindeki çekmeden dolayı sakatlandı ve 55. dakikada yerini Uğur İnceman'a bıraktı.

KARTAL'IN ES ES AŞKI!

Beşiktaş ligde son olarak 1980-81 sezonunda yenildiği Eskişehirspor'a, aradan geçen 29 sezonda hiç kaybetmedi.

Siyah-beyazlılar, 1980-81 sezonunda İnönü Stadı'nda 1-0 yenildiği Eskişehirspor'a, aradan geçen 30 yılda ligde hiç kaybetmeyerek rakibi önünde büyük bir üstünlük kurdu.

Kartal, Rıza Çalımbay'ın Eskişehir'in başına geçmesinden bu yana oynadığı 9 maçta da galibiyete ulaşarak Es Es karşısında geleneği sürdürdü.

BEŞİKTAŞ: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 2

Stat: İnönü
Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Şahan Yılmaz, Muhittin Gürses, Hakan Ceylan

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Ferrari (Dk. 55 Uğur İnceman), Sivok, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ernst, Fink, Tello (Dk. 83 Serdar Özkan), Nihat (Dk. 58 Holosko), Bobo
Yedekler: Hakan Arıkan, İsmal, Rıdvan, Necip
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Nadarevic, Vucko, Volkan, Koray (Dk. 75 Okwunwanne), Alper (Dk. 64 Aydın Yılmaz), Veysel, Sezer, Mehmet Yılmaz, Ümit Karan (Dk. 77 Adem Sarı)
Yedekler: Atilla, Bülent, Caner, Fahri
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Goller: Dk. 31 Nihat Kahveci, Dk. 59 Bobo, Dk. 73 Holosko (Beşiktaş); Dk. 2 ve Dk. 22 Ümit Karan (penaltı) (Eskişehirspor)

Sarı Kartlar: Uğur İnceman (Beşiktaş); Veysel, Koray, Sezer (Eskişehirspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle