22 Şubat 2010 Pazartesi

Emekli Orgeneral Göz altında

Emekli Orgeneral Fırtına Gözaltında

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde başlayan gözaltı fırtınası emekli generallere de uzandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına gözaltına alındı.

İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı.

Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. TRT 2'nin haberine göre eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına da bu isimler arasında. Ancak yine Doğan örneğinde olduu gibi Fırtına'nın eşi Melahat Fırtına bu iddiayı yalanladı. Ancak avukatı gözaltına alındığını doğruladı.

Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler arasında Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz'ın da olduğu öğrenildi.

Korgeneral Engin Alan, Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte görev aldığı belirtildi.

Yine TRT 2'nin iddiasına göre, 7'si muvazzaf 7'si emekli 14 subay astsubay gözaltına alındı. NTV televizyonu ise gözaltındakilerin 10'unun albay olduğunu duyurdu.

DHA'nın haberine göre ise İzmir'de Deniz kurmay Albay Ü.Ö. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine gözaltına alındı.

FIRTINA'NIN AVUKATI DOĞRULADI

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın avukatı Hasan Fehmi Demir, Fırtına'nın Ankara'daki evinde gözaltına alındığını doğruladı. Basın mensuplarını telefonla ulaştığı Avukat Hasan Fehmi Demir, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın Ankara'daki evinde gözaltına alındığını söyledi.

14 AYRI NOKTADA ARAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, 14 Ayrı Noktada Arama Başlattı. Emekli Generallerin Bulunduğu Adreslerin, Balyoz Darbe Planı Çerçevesinde Yapıldığı Bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 ayrı noktada arama başlattı. Aralarında emekli generallerin bulunduğu adreslerin, Balyoz Darbe Planı çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, Balyoz Darbe Planı kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle 14 ayrı yerde yapılan aramaların bu sabah eş zamanlı olarak başlatıldığını söyledi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan aramaların 7'si emekli, toplam 14 subaya ait adresler olduğu bildirildi. Ekiplerin emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde arama yapıldığı belirtilirken, Doğan, "Evimde arama yapılmıyor" açıklasını yaptı.

Bu arada aynı operasyon kapsamında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile Emekli Korgeneral Engin Alan ve Emekli Korgeneral Ayhan Poyraz da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek

Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun
Emekli Korgeneral Yavuz Yalçın

Emekli Korgeneral Engin Alan

Emekli Korgeneral Ayhan Taş

Emekli Korgeneral Mustafa Çalış

Emekli Tümamiral Özer Karabulut

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk

Emekli Albay Emin Küçükkılıç

Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan

EMEKLİ ORGENERAL İBRAHİM FIRTINA KİMDİR?

Halil İbrahim Fırtına, 1941 yılında Ordu'da doğdu. 1962'de Hava Harp Okulu'ndan, 1964'te Uçuş Okulu'ndan mezun olan Fırtına, Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde 1970 yılına kadar filo kol uçuculuğu yaptı. 1972'de Hava Harp Akademisi'ni bitiren Fırtına, kurmay subay olarak 9. Ana Jet Üs Komutanlığı 192. Filo Kol Uçuculuğu ve Eğitim Subaylığı, Hava Harp Akademisi öğretim üyeliği, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 184. Filo Komutan Vekilliği, Bonn Hava Ataşeliği, Hava Kuvvetleri Personel Eğitim Dairesi Meslek Geliştirme Kurslar Şube Müdürlüğü, 4. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1989 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Washington Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevlerinde bulunan Fırtına, 1993'te tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı ve 1. Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü, 1997 yılında korgeneralliğe yükseldi.

Korgeneral rütbesiyle Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı ve Hava Harp Akademisi Komutanlığı, 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı ve 6. Birleşik Hava Harekat Merkezi (CAOC) Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2001 tarihinde orgeneralliğe yükseldi ve Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 30 Ağustos 2003'te atanan Orgeneral Fırtına, 30 Ağustos 2005 tarihinde emekliye ayrıldı.

5 Aralık 2009'da Ergenekon savcılarına "şüpheli" sıfatıyla ifade veren Fırtına, "Bir darbe suçlaması kapsamı içerisinde bana soru yöneltilmesini üzüntü ile karşılıyorum ve reddediyorum. Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli planlama faaliyetlerini ise emekli olduktan sonra basından öğrenmiş bulunmaktayım. Görev yaptığım dönem içerisinde böyle bir çalışma grubundan ve planlama faaliyetlerinden bilgim yoktur" demişti.

BALYOZ DARBE PLANI

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle