22 Şubat 2010 Pazartesi

BJK 1-1 GS

Heyecan var, galip yok

Turkcell Süper Lig’de 22. haftanın en önemli karşlaşmasında, ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, İnönü Stadı’nda oynanan maçta 1-1 berabere kaldı. Galatasaray, Arda Turan’ın attığı golle 1-0 öne geçerken; Beşiktaş, maçın sonlarına doğru Sivok’la bu gole cevap verdi.


Türkcell Süper Lig’in 22. haftasında İnönü Stadı’nda karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 47′ye yükseltirken, Beşiktaş da 39 puana ulaştı.

Şampiyonluk yarışında iki takım adına da çok büyük önem taşıyan karşılaşmada, Mustafa Denizli sahaya sürpriz bir kadroyla çıktı. İleri uçta Nobre-Holosko ikilisiyle gol arayan siyah-beyazlılar, savunmada ise Ferrari’nin tekrar sahalara dönmesiyle İbrahim Toraman’ı sağbekte görevlendirdi.

Galatasaray ise forvetsiz sahaya çıktı. Keita, Arda ve Elano üçlüsüyle takımını sahaya süren Rijkaard, savunmada yine Servet’e görev vermedi.

Mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. İlerleyen dakikalarda Beşiktaş, saha ve seyirci avantajıyla daha etkili göründü. Yakaladığı birkaç pozisyonda Leo Franco’ya takılan siyah-beyazlılar, ilk yarıda daha baskılıydı.

İkinci yarıda daha dengeli süren karşılaşmada Elano’nun orta alanda etkili futbolu kendin gösterdi. Galatasaray, Elano’nun orta alanda kaptığı topla geliştirdiği ani atakta Arda’nın ayağından bulduğu golle siyah-beyazlılar önünde 1-0 öne geçti ancak golün ardından baskısını artıran Beşiktaş, 81. dakikada Sivok’un ayağından eşitlik golünü buldu.

Müsabaka 1-1′lik neticeyle tamamlanırken, Galatasaray maç fazlasıyla zirvedeki yerini korudu.

DENİZLİ’DEN FORVET REVİZYONU

Mustafa Denizli, gol yollarında Nobre-Holosko ikilisine görev vererek karşılaşmaya başladı. Karşılaşmanın 61. dakikasında bu iki futbolcuyu saha kenarına alan tecrübeli hoca, Nihat-Bobo ikilisini oyuna dahil ederek ileri uçta radikal bir değişiklik yaptı.

LEO FRANCO’DAN KRİTİK KURTARIŞLAR

Hafta içi Avrupa Ligi mücadelesinde Atletico Madrid karşısında yaptığı kritik kurtarışlarla takımının tur için avantajlı bir skor elde etmesinde büyük payı bulunan Arjantinli file bekçisi Leo Franco, Beşiktaş önünde de istikrarını sürdürdü. Müocadelenin 37. dakikasında Holosko’nun kafa vuruşunda çok zor bir pozisyonda topu iki hamlede kontrol etmeyi başaran tecrübeli kaleci, maçın kırılma anlarından birine imza attı.

BARIŞ ÖZBEK SARI KART CEZALISI

Galatasaray’ın bu akşam en iyileri arasında bulunan Barış Özbek, karşılaşmanın 29. dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Gelecek hafta sarı-kırmızılıların Kaşımpaşa ile oynayacağı maçta Barış görev yapamayacak.

FERRARİ 65 GÜN SONRA…

Beşiktaş’ın ligin 17. haftasında 18 Aralık 2009′da Bursaspor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında yüzünden sakatlanan İtalyan futbolcu Matteo Ferrari, tam 65 gün sonra formasına kavuştu.

CANER VE NOBRE İLK 11′DE

Son haftalardaki lig maçlarında sürekli ilk 11′de forma giyen Bobo’yu yedek bırakan Denizli, uzun süredir ilk 11′de şans tanımadığı Nobre’yi ise ilk 11′de oynattı. Rijkaard ile Caner arasındaki gerginlik de sona erdi. Atletico Madrid mücadelesinde yenen gol öncesinde yaptığı faulden dolayı Rijkaard’ın oyundan aldığı Caner, Beşiktaş karşısında yine Hollandalı çalıştırıcının tercihi oldu.

ELANO ETKİLİYDİ

Galatasaray’a geldiği günden bu yana bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen Elano, son haftalarda çizdiği grafikle sarı-kırmızılıların en iyileri arasında kendini gösteriyor. Bu akşam da Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatan Brezilyalı futbolcu, 80′de yerini Mustafa Sarp’a bıraktı.

JO 65′TE SAHADA

Galatasaray’ın ara transfer döneminde renklerine kattığı Brezilyalı forvet Jo, Antalyasporla oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde sakatlanmıştı. Yaklaşık 3 haftadır sahalardan uzak kalan yıldız futbolcu, Beşiktaş karşısında 65. dakikada oyuna girdi. Arda’nın attığı golün asistini yapan golcü oyuncu, istekli ve arzulu futboluyla sahalara iyi bir dönüş yaptı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

2010′un ilk derbi maçında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Derbi maçta 870 özel güvenlik, 1900 emniyet personeli olmak üzere toplam 2 bin 770 emniyet mensubu görev yaptı. Dev maçla ilgili gerekli emniyet önlemleri saat 15:00′ten itibaren en üst seviyede alınırken, stat giriş kapıları saat 16:30′da açıldı.

255 GAZETECİ

Derbiye 85′i foto muhabiri olmak üzere toplam 255 gazeteci akredite olurken, 6 yabancı medya mensubu da karşılaşmayı takip etti. İki takım da BJK İnönü Stadı’na karşılaşmanın başlamasına 1,5 saat kala geldi. Önce Galatasaray kafilesi stada giriş yaparken, ardından da Beşiktaş kafilesi stada vardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, soyunma odasına giderken karşılaştığı Galatasaray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile kısa süre sohbet etti. Üstünel ve Sezgin, bazı Beşiktaşlı futbolcularla da el sıkışarak başarılar dileğinde bulundu.

MAÇ ÖNCESİ ARBEDE

Turkcell Süper Lig’deki Beşiktaş-Galatasaray derbisini izleyecek Galatasaray taraftarları Taksim Meydanı’nda toplandıktan sonra BJK İnönü Stadı’na geldi.

Öğlen saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda toplanmaya başlayan sarı-kırmızılı yaklaşık 1.500 taraftar buradan toplu halde Gümüşsuyu’ndan BJK İnönü Stadı’na geçti. Güvenlik güçlerinin oluşturduğu kordon içinde BJK İnönü Stadı’na doğru yürüyüşe geçen Galatasaray taraftarları tezahüratlar yaparak stada geçerken stat etrafında da polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sarı-kırmızılı taraftarlar stat önünde üst aramaları ve bilet kontrolleri yapıldıktan sonra kendilerine ayrılan tribüne girdiler. Derbi öncesinde Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları arasında iki kez kısa süreli kavga yaşandı.

İlk olarak Taksim Meydanı’nda iki takım taraftarları arasında yaşanan arbadeyi araya giren güvenlik güçleri önlerken ikinci arbede ise BJK Stadı önünde yaşandı. Stada gelen ana grubun gerisinde kalan birkaç Galatasaraylı taraftara yol kenarında bazı Beşiktaşlı taraftarlar saldırırken güvenlik güçleri olayın büyümesini önleyerek tarafları ayırdı.

BEŞİKTAŞ: 1 – GALATASARAY: 1

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Ekrem (Dk. 75 Yusuf), Tello, Holosko (Dk. 61 Bobo), Nobre (Dk. 61 Nihat)
Yedekler: Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Necip, Tabata
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Galatasaray: Leo Franco, Uğur Uçar, Neill, Emre Güngör, Hakan Balta, Mehmet Topal, Barış, Caner (Dk. 63 Jo), Elano (Dk. 81 Mustafa Sarp), Arda (Dk. 72 Giovani Dos Santos), Keita
Yedekler: Aykut, Servet, Serkan Kurtuluş, Ayhan
Teknik Direktör: Frank Rijkaard

Goller: Dk. 82 Sivok (Beşiktaş), Dk. 68 Arda Turan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Tello (Beşiktaş), Barış (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet sohbet asansör nakliyat evden eve nakliyat evden eve taşıma sohbet Sohbet Odaları kelebek sohbet islami sohbet Seko sohbet film izle Aşk sohbet chatroulette rüya tabirleri güzel sözler sohbet sohbet odalari chat film izle Sohbet Et mynet sohbet sesli chat Web Tasarım Uçak Bileti müzik dinle chat chat siteleri chat kızlarla caht islami sohbet Web Tasarım sohbet travesti Sohbet sohbet müzik dinle şarkı dinle